Klart ni är välkomna!

Ingenting är väl så inspirerande som att få ta del av hur andra lärare jobbar?! Att få besöka någon annans klassrum, se och höra den läraren i sitt samspel med eleverna och deras verktyg för lärande. Om man som lärare inser vad det ger så kanske man också vågar bjuda in lite mer.

Både jag och mina kollegor kan enligt mig anses ha öppna dörrar. Vi har alltid välkomnat föräldrar, andra kollegor och studiebesök. Våra elever känns rätt vana vid det här laget, de har tagit emot politiker, universitetslärare från Japan med tolkar och pedagoger. Det som lockat besökare till oss har varit arbetet med Att skriva sig till läsning i svenska och matematik samt vårt arbete med IKT. De frågor och respons man får är inte bara uppmuntrande, att öppna klassrummet för besökare utifrån är dessutom en stor hjälp för en själv att få syn på vad man faktiskt gör och därmed kan göra lite bättre.

Nu laddar vi för ett besök av lärare och rektor från Täby på onsdag. I Mattesmedjan blir det avslutande arbete med symmetri som vi ägnar oss åt gemensamt i våra verkstäder i början av veckan. Jag tänker mig att eleverna får dela med sig av sitt arbete i bloggen Mattesmedjan, med appen Geoboard och kanske visa filmer de gjort om symmetri.

Torsdag 24 oktober bjuder Sollentuna in andra kommuner till en fantastisk dag med studiebesök och föreläsningar. Gratis! Det går ju bara inte missa ett sådant tillfälle. Kom och besök oss! Själv delar jag och mina elever med oss av vårt arbete med elevernas egna mål i matematik med hjälp av appar och uppgifter i vår blogg. Synligt lärande i matematik med lärplatta och i blogg som vi kallar det. På vår skola, Sofielundsskolan, finns också fantastiska kollegor som visar arbete med checklistor i skrivandet för att synliggöra lärandet och hur man kan jobba i en Googlemiljö. Här finns att inspireras och utbyta erfarenheter. Se här: IKT-arena

Klart NI är välkomna!

Annonser

Taggar:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Mattesmedjan

Vår matematikblogg, en plats för att lära och dela med sig.

Montessoriinspirerad matematik

matteblogg på Mårtenskolan i Lunds kommun

Hej! säger Micke Gunnarsson.

En brinnande pappa och talare som skriver från hjärtat, via hjärnan och så rätt ut liksom!

Läraravtryck

Intryck, avtryck - av lärare #läraravtryck

I huvudet på en helt vanlig lärare...

Undervisning i utveckling.

pedagogwera

Upptäckter och lärdomar

Mattefröken

Ulrika Broman

Sallys äventyr

Vi i klass 3A följer våra resekompisar Sally och Leo på deras resor i världen, samt Billy på hans resor i tiden.

skolfröken fräken

I huvudet på en fröken...

%d bloggare gillar detta: